Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم استاد حوزه علمیه گفت: متأسفانه سنت گفت‌وگو و مناظرات احسن و زیبا در جامعه تعطیل شده و لازم است در کنار منابر و جلسات مذهبی، جلسات مناظره برگزار شود تا جوانان جواب سؤالات و شبهاتی که دارند را به درستی بگیرند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی در روز پنجم ماه مبارک رمضان در ادامه سلسله مباحث تفسیر سوره عنکبوت در حرم حضرت معصومه (س) عنوان کرد: مشرکان و منافقان دودسته‌ای هستند که در مقابل رسول خدا قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: مشرکان، خدا و احکام را قبول ندارند و منافقان هم فقط به ظاهر دین اسلام را قبول کرده‌اند اما طبق آیه ۴۶ سوره عنکبوت یک دسته سوم هم وجود دارند که به آن‌ها اهل کتاب گفته می‌شود که عمدتا شامل مسیحیان و یهودیان می‌شوند که هم خدا، هم کتاب‌های آسمانی و هم احکام و شرایع دینی را قبول دارند به همین خاطر به رسول خدا در آیه ۴۶ سوره عنکبوت دستور داده شده است که با اهل کتاب جدال احسن و مناظره زیبا شود.

وی افزود: اهل کتاب با مشرکان و منافقان کاملاً فرق می‌کنند چون خدا، کتاب‌های آسمانی و پیامبران الهی و شریعت را قبول دارند به همین خاطر خداوند به نبی خدا می‌فرماید با اهل کتاب بدون اهانت و تندخویی جدال احسن نما.

استاد حوزه علمیه اظهار کرد: جدال احسن دو مرتبه در قرآن آمده است که اولین مورد، آیه ۴۶ سوره عنکبوت است و جدال احسن شامل مناظره و گفت‌وگوی زیبایی است و شرایط خاصی دارد.

وی تأکید کرد: جدال احسن دارای شرایط خاصی است که عدم وجود توهین و اهانت به مقدسات طرفین در مناظره، شروع مناظرات در مشترکات طرفین، وجود برهان و استدلال در جدال و مناظرات، تحمل و صبر در مناظره و پذیرش حق در مناظره از جمله این شرایط است.

وی یادآور شد: باید امروزه صداوسیما به سمت جلسات مناظرات زیبا برود و جوانان بتوانند از این گفت‌وگوها و مناظرات استفاده کنند و به سؤالات و شبهات جوانان و اقشار مختلف در این مناظرات جواب داده شود به همین خاطر باید متولی این کار صداوسیما شود.

رفیعی بابیان اینکه خداوند در آیه ۴۶ سوره عنکبوت می‌فرماید با اهل کتاب مجادله و درگیری را کنار بگذار مگر اینکه با آن‌ها با جدال احسن برخورد نمایی، گفت: متأسفانه سنت گفت‌وگو و مناظرات احسن و زیبا در جامعه تعطیل شده و لازم است در کنار منابر و جلسات مذهبی، جلسات مناظره برگزار شود تا جوانان جواب سؤالات و شبهاتی که دارند را به درستی بگیرند.

وی افزود: از شبهات و اشکالات نباید هراس داشت چرا که وظیفه علمای دین این است که به این شبهات و اشکالات جواب دهند و وظیفه جوانان هم این است که سؤالات و شبهات خود را مطرح کنند.

 کارشناس معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) تأکید کرد: امام حسین (ع) در واقعه عاشورا با لشگریان دشمن با جدال احسن مناظره نمودند و برای اتمام حجت با دشمنان با موعظه و نصیحت برخورد کردند به همین خاطر باید فرهنگ گفت‌وگو مناظرات در تمام جامعه نهادینه شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حرم حضرت معصومه س ماه رمضان سؤالات و شبهات همین خاطر جدال احسن اهل کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۴۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کلیدی تخصص، ‌نگاه‌ راهبردی و آموزش در عملکرد هیات‌های ورزشی خوزستان

ایسنا/خوزستان معاونت توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان خوزستان از آغاز جلسات هدفگذاری هیات های ورزشی استان خبر داد.

عماد حق علی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آغاز جلسات بررسی عملکرد هیات های ورزشی استان در سال ۱۴۰۲ و ارائه تقویم ۱۴۰۳، گفت: در تدوین برنامه هیات های ورزشی، نگاه راهبردی و دوراندیشانه به عنوان یک ضرورت مغفول مانده که نیاز است هیات‌های ورزشی توجه جدی به این امر داشته باشند. معتقدیم نگاه راهبردی، آموزش تخصصی و چالش نیروی انسانی متخصص، در عملکرد هیات‌ها نقش کلیدی دارد.

معاونت توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان خوزستان افزود: مشکلات و موانع فعالیت‌های ورزشی در سایه همین راهبردها و نگاه جمعی و خردی به ورزش حل شدنی است.

او با اشاره به رشد و ارتقای کمی و کیفی شاخص های ورزشی در سال گذشته نیز گفت: جلسات بررسی و ارزیابی عملکرد هیات های ورزشی و ارائه تقویم ورزشی با هدف توسعه و ارتقا شاخص‌ها صورت می‌گیرد.

حق علی ادامه داد: از همراهی و همراستایی خانم ناصری مقدم معاون حوزه بانوان اداره کل ورزش و جوانان با حوزه معاونت ورزش تشکر می‌کنم. باید پذیرفت ظرفیت ورزش بانوان ظرفیت انکارناپذیری است و با یک حمایت و همراهی علاوه بر ارتقا شاخص‌ها شاهد تبلور جایگاه بانوان در جامعه نیز خواهیم بود.

او بیان کرد: آنچه به عنوان خروجی ورزش در میادین ملی و بین المللی اتفاق می افتد ماحصل تلاش و کوششی است که در سطح شهرستان ها رقم می‌خورد و این ساختار با تشکیل جلسات هیات‌های استان با روسای هیات خود در شهرستان و بررسی مشکلات شهرستان ها خیلی مستحکم تر خواهد شد و کمک بزرگی به حل مشکلات آن رشته در سطح استان می کند.

این مسئول با اشاره به جایگاه و اهمیت دو مقوله آموزش و نیروی انسانی در بدنه و ساختار هیات های ورزشی، افزود: هر زمان هیاتی موفق بوده یک بخش آن نیروی انسانی کاردان، متخصص و توانمند بوده و در کنار آن نیز تجربه و تخصص پیشکسوتان لحاظ شده است.

وی ادامه داد: در کنار نیروی انسانی، تخصص و تجربه پیشکسوتان، آموزش و بروز رسانی اهمیت بسزایی دارد که آموزش مربیان به جای آنکه امری دقیق، موکد و با نظارت باشد، تبدیل به امری مغفول شده است.

به گزارش ایسنا، جلسات بررسی عملکرد هیات‌های ورزشی استان در سال ۱۴۰۲ و ارائه تقویم ورزشی‌ ۱۴۰۳ از ۱۸ اردیبهشت آغاز شد و پیش بینی می‌شود تا یکم خرداد ادامه داشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گام‌های جدید در رفع موانع تولید با کمک اتحادیه‌ها و اصناف
  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • رأی مردم حق الناس است/ مردم مراقب شبهات فضای مجازی باشند
  • درخواست قانونگذاران آمریکا برای پاسخگویی درباره رابرت مالی
  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران از نمایشگاه کتاب
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • نقش کلیدی تخصص، ‌نگاه‌ راهبردی و آموزش در عملکرد هیات‌های ورزشی خوزستان
  • اما و اگرهای قانون سربازی؛ پاسخ به شبهات اصلی خانواده‌ها
  • لغو جلسات علنی شورای شهر مشهد در هفته شوراها
  • صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است